LVMH Corporate Headquarters

Paris France 2004
Wilmotte & Associés - LVMH Corporate Headquarters

Technical specifications

Client : Louis Vuitton Moët Hennessy Group (LVMH)

Interior designer : Wilmotte & Associés SA
Landscape architect : Neveux Rouyer

Area : 4,000 m²

Overview

Programme :
Interior design of the new LVHM headquarters: reception lobby, circulation, garden, multi-purpose hall, lounges, boardroom, presidential floor.

Description :
The interventions of Wilmotte & Associés SA took place in three areas:
- The reception lobby on two levels connected by wood-clad escalators. The materials used create a Japanese ambiance. The official reception area is on the upper floor; a glass gallery passes through a bamboo garden into an exhibition space dedicated to the group’s brands.
- Executive and presidential offices, boardroom.
- Ground floor multi-purpose room (music, cinema, conferences, cocktails parties, exhibitions). Formerly France Télévision’s studio, the room now includes all of the technology required to move quickly from a seated configuration to a standing event. Atmosphere is created through the use of mahogany, grooved acoustic panels, and movable wood 'conch shells' on the ceiling.


Image gallery

Wilmotte & Associés - LVMH_poteaux sur porte entree.JPG
Wilmotte & Associés - LVMH_vue eloignee escalators-poteau_recadre.JPG
Wilmotte & Associés - LVMH_suite de poteaux lumineux-escalators.JPG
Wilmotte & Associés - LVMH_vertical entree-entre mur et poteau avec bande multicolore.JPG
Wilmotte & Associés - LVMH_accueil vip2.JPG